Препоручујемо

Удружење за помоћ особама са Дауновим синдромом: Чувамо нашу планету

1. децембра 2023.

Сразмерно порасту становника Земље повећава се и количина отпада који се свакодневно ствара у домаћинствима и привреди. Све је више депонија на којима се отпад одлаже, а које деградирају тло, смањују површину обрадивог земљишта и постају потенцијални извори заразе људи и животиња. Рециклажа значајно смањује количину отпада који се одлаже на депоније, самим тим и њихово ширење. Важност очувања наше животне средине је тема о којој се мало говори и још мање зна.

Овим пројектом желимо да покажемо да и особе са Дауновим синдромом могу да буду значајни за друштво и локалну заједницу као појединци. Да поседују капацитете да усвајају еколошка знања, да формирају свест о значају начина живота који је у складу са природним окружењем, као и да кроз практичне радње развијамо еколошку културу. Реализацијом овог пројекта повезујемо два значајна проблема нашег друштва. На један креативан и занимљив начин подижемо свест људи, скрећемо пажњу на важне теме у нашем друштву, и на тај начин доприносимо нашој локалној заједници.

Пројекат има за циљ да особама са Дауновим синдромом помогне да изграде позитиван став према животној средини, да их освесте о важности очувања животне средине и помогну у изграђивању начина живота који је у складу са природним окружењем. Реализацијом активности пројекта обезбеђује се окружење у коме су доступне разноврсне социјалне, друштвене, забавне и едукативне услуге у складу са потребама и могућностима корисника.

Активности су усмерене ка развијању потенцијала корисника, богаћењу знања и искуства, реализују се у складу са капацитетима корисника, а обухватају и: подизање еколошке свести, усвајање еколошких вредности и навика, стицање нових знања и вештина, увајање разноврсних информација, развој социјализације, развој самопоуздања, организовање забавних садржаја у складу са потребама и могућностима. Пројекат је замишљен тако да у току имплементације у временском пероду финансирања од стране града Крагујевца, има низ креативних и корисних активности за развој потенцијала корисника Удружења. Инклузивни приступ је оно што ће пројекат дати додатну вредност.

РЕЗИМЕ ПРОЈЕКТА
КОНТАКТИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram