Препоручујемо

Град и удружења уговорили финансирање пројеката у области заштите животне средине у 2024.

11. јуна 2024.

Представници 21 удружења/организације у области заштите животне средине на територији града Крагујевца потписали су уговоре о финансирању/суфинансирању пројеката за 2024. годину опредељеним из буџета, објавио је град.

У име града уговоре је потписао Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине који је подсетио да је 2020. године буџет за ове намене био 1,5 милиона, а да је ове године у висини од четири милиона динара.

- Удружења/организације из области заштите животне средине су са територије града Крагујевца а нарочито смо водили рачуна да пројекти буду из области садње, едукације најмлађих и подизања свести, информисању суграђана, казао је Никезић, и изразио наду да ће у наредним годинама буџет за пројекте у области екологије бити већи и привући још већи број удружења и организација.

На Јавни конкурс који је Град Крагујевац, Градска управа за друштвене делатности расписала 5. априла пристигло је 24 предлога пројеката. Након оцењивања и селекције пројеката по Јавном конкурсу, Комисија је одобрила средства за удружења, међу којима су: Омладинска организација Шумадије, Стручно струковна организација судија града Крагујевца, Стаклено звоно, Центар за еколошко образовање и одрживи развој, Удружење за промоцију и еколошки маркетинг природних вредности Екомар, Асоцијација студената Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца, Еколошко истраживачко удружење "Младен Караман", Унија студената Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Еколошко удружење грађана "Др Ђорђе Хаџић", Српско-биолошко друштво "Стеван Јаковљевић", Експрес, ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ, Центар одрживог развоја ЕкоМатоТека, Светли хоризонти, Зелени мир Србија, Центар за унапређење и афирмацију жена у зеленом бизнису, Гружанска туристичка мрежа, Удружење математичара "АПТ"– образовни клуб Крагујевац и Женски центар 21. век.

Извор: Град Крагујевац

ПРИЛОГ РТК (1:47)

ДОДАТАК ППНС: НОСИОЦИ, ПРОЈЕКТИ, СРЕДСТВА

Сви пројекти из ове области трећу годину заредом биће представљени на сајту "Екологија Крагујевац" који је покренуло удружење ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ, уз суфинансирање Града.

У архиви сајта налазе се сви пројекти суфинансирани протеклих пет година збирно и по годинама: 2023, 2022, 2021, 2020, 2019. Током 2022. и 2023. године праћене су и пројектне активност удружења која су достављала податке.

Прошле године расподељено је три милиона динара за суфинансирање 23 пројекта у овој области, а претпрошле два и по милиона динара за 15 пројеката. Средства за суфинансирање пројеката у области ЗЖС увећавана су након прихватања званичних предлога удружења ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Д. М. М.

Извор: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram