Препоручујемо

Асоцијација студената Природно-математичког факултета: Природа малишанима

1. децембра 2023.

Ботаничка башта тренутно има мали део уређеног простора за малишане како би они несметано обављали физичке активности кроз забаву и анимацију. Стога студенти Универзитета у Крагујевцу кроз коришћење различитих софтвера за 3Д моделирање и пројектовање испројектовали су мини дрвени парк за малишане који би користили приликом посете Ботаничкој башти. Родитељи би могли чешће да долазе са децом у посету Ботаничкој башти где би њихов боравак био испуњен и забаван кроз низ физичких активности које ће им понудити мини парк.

Главни проблем који је анализиран у току развоја пројекта јесте недовољна физичка активност која је потребна сваком малишану приликом одрастања. Поред тога што је потребна физичка активност малишанима је потребно омогућити кроз различите друштвене игре да решавају различите проблеме како би развијали своје менталне способности.

Група студената са жељом да унапреди и обезбеди безбедне и забавне физичке активности малишана града Крагујевца урадила је детаљне анализе како бих дошла до решења проблема. У првом кораку окупљен је цео тим задужен за реализацију овог пројекта и разматрао више идејних решења. Након усвајања идејног решења и назива пројекта "Природа малишанима" дизајнер тима је урадио прелиминарне скице мини дрвеног парка. Затим је тим задужен за израду 3Д модела и пројектовање завршио свој део посла и приступио изради техничке документације. Тим задужен за анализу издржљивости урадио је свој део посла и проверио сва задата оптерећења и издржљивост мини дрвеног парка.

Идеја је да се мини дрвени парк се састоји од дрвене кућице са платформом са које ће се спуштати тобоган, вртешке, љуљашке и клацкалице. Тим студента који је задужен за израду мини дрвеног парка радиће део посла на Факултету и у Ботаничкој Башти. Постављање и израду мини дрвеног пројекта вршиће студенти у сарадњи са неком компанијом која обавља поменуту делатност.

Партнер: Унија студената Природно-математичког факултета.

РЕЗИМЕ ПРОЈЕКТА
КОНТАКТИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram