Препоручујемо

Мозаик РТК: Ботаничка башта - проф. др Снежана Бранковић

9. децембра 2022.

Радио-телевизија Крагујевац
Емисија: Мозаик

8. 12. 2022.

Највећа ботаничка башта на Балкану, Ботаничка башта у Крагујевцу, оплемењена је са нових 35 садница захваљујући донацији из пројекта "Зелени појас".

Које су саднице у питању, колико су значајне, на који начин ће се организовати новогодишњи базар, говори проф. др Снежана Бранковић, руководилац Ботаничке баште.


  • Имали смо ту част и задовољство да добијемо донацију. Друштвено одговорна компанија Мол Србија има свој пројекат "Зелени појас". На простору Србије и других земаља труди се да озелени зелене површине. Конкурисали смо као један од градова у Србији и добили одређена средства да уредимо нашу зелену површину. Потрудили смо се да две баште уредимо, стилизујемо их и модернизујемо. Посадили смо 35 нових врста зимзеленог и дрвенастог биљног материјала.
  • Озбиљнији мониторинг планирамо да радимо следеће године. На факултету ће се одржавати предавања грађанске науке. Грађани ће се упознати како могу да се баве науком, а на простору Ботаничке баште ћемо радити различите експерименте, држаћемо радионице.
  • Креативни део тима Ботаничке баште је дошао на идеју да имамо базар. Ове године, 23. и 24. децембра, први пут ћемо имати базар, за почетак скроман, да видимо како то функционише. Имаћемо производе који су проистекли из онога што баштини Ботаничка башта. Продаваћемо јастучиће са лавандом, оригинално осликане магнетиће, као и честитке. У та два дана, од 11 часова, потрудићемо се да представимо потенцијал који имамо. Позив свим Крагујевчанима да дођу, а поред базара биће организована и шетња баштом, простори за сликање, служићемо чај и кафу.
  • У сарадњи са удружењем ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ, добили смо простор на сајту Екологија Крагујевац где, осим на Инстаграм страницима и сајтовима, имамо простор у граду да можемо такве ствари да презентујемо и да позивамо грађане.

СНИМАК ГОСТОВАЊА (ОД 4:17 ДО 22:26)

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram