Препоручујемо

Клуб америчког фудбала Дивљи вепрови: Засади да двадесет година своје одради

1. децембра 2023.

Садња дрвећа се не ради на "своју руку", уколико је стабло засађено неплански, близу објекта, близу електричник каблова, шахтова или подземних инсталација за водовод и канализацију, кроз одређени број година стабло почиње да прави проблеме и ошетећења на фасади или на поменутим инсталацијама. Уживање у прелепим призорима зеленила или одмарање у хладу крошње, јесу неки од разлога због којих волимо дрвеће. Међутим, услед нарастајућег проблема са климатским променама, пошумљавање и садња дрвећа поставили су се као императив у многим земљама. Смањење загађења, очување животног света, енергетска ефикасност, смањење ерозије, само су неки од бенефита које са собом носе дрвореди. Због тога ми хоћемо да да покренемо акције садњу у нашем граду.

Повод за садњу дрвећа је жеља нашег удружења да обележи 20 година постојања и засади 20 стабала. Како бисмо засадали стабла на градским јавним површинама, потребно је да се испуне одређени услови. Најпре, неопходно је обратити се стручним лицима која ће одредити где и шта можемо да засадимо. Ми смо се обратили ЈКП Шумадија за помоћ око наведеног услова. Ми ћемо такође очистити део града на ком је садња предвиђена како бисмо у чисто тле засадили саднице које ће моћи несметано да расту. Закони природе су ти које морамо слушати и уважавати готово подједнако као и правила струке јер свака садња мора да буде у складу са условима које нам природа диктира. Да би од садница које данас посадимо никла здрава и квалитетна шума, није довољно само да ископамо рупу и у њу положимо садницу. Такође, успех садње зависи и од временских услова. Наш програм је предвиђен тако да испоштује све горе наведено како би садња била успешна за дуги низ година.

РЕЗИМЕ ПРОЈЕКТА
КОНТАКТИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram