Препоручујемо

Гљиварско друштво Шумадије: Двадесет трећа изложба гљива у Крагујевцу

1. децембра 2023.

Петнаестак дана пред заказану изложбу упућује се екипа на познате терене да утврди стање и расположивост плодних тела гљива, као експоната на изложби. Два до три дана пред изложбу упућују се екипе од по три члана на планиране терене Копаоника, Голије, Гоча, Дивчибара, Златибора, Рудника. Гљиве се доносе у предвиђено врее у седиште друштва, где се преузимају, идентификују, пакују и похрањују у хладњаке, где чекају изношење пред само отварање изложбе.

Паралелно са радом на терену и прикупљањем гљива, резервише се велика сала ПМФ-а, договара се сарадња са локалним медијима, објављује се информација на званичном сајту друштва. Позивају се гости, прави се организација пратећих активности изложбе (дегустација јела од гљива, предавање…).

Формира се изглед плаката и другог пропагандног материјала, организује се штампа припремљеног материјала и његово растурање, како би грађани Крагујевца били што боље обавештени о термину изложбе. Реализује се гостовања чланова друштва на локалним медијима, у циљу представљања изложбе.

На сам дан изложбе се преуређује сала, постављају прекривачи, уноси зеленило, поствљају се претходно одштампане и пластифициране личне карте експоната изложбе. Неколико сати пред само отварање износе се и постављају примерци гљива.

Специфични циљеви пројекта су даље истраживање разноврсности макромицета у Србији, акумулирање знања и података о овом делу биосфере у Србији.

РЕЗИМЕ ПРОЈЕКТА
КОНТАКТИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram