Препоручујемо

У Аустралији нестају дивље животиње због пропадања животне средине

30. јула 2022.

Климатске промене, губитак биодиверзитета и загађење су тренутно највећи проблеми са којима се сви суочавамо. Како би дошло до промена неопходна је међународна сарадња и заједничка деловања јер је до свега овог дошло управо због људског деловања.

Чини се да у свему овоме најмање пажње посвећујемо дивљим животињама. Међународна унија за заштиту природе (ИУЦН) "Црвену листу угрожених врста" готово да свакодневно ажурира. На њој је тренутно побројано 147.517 врста, чак за њих 41.459 је угрожен опстанак.

Према писању светских медија, ситуација је најалармантнија у Аустралији. Број аустралијских врста наведених као угрожених повећао се за осам одсто од извештаја из 2016. године. Тај број се значајно повећао након што су шумски пожари 2019. и 2020. уништили огромне површине шума југоисточне Аустралије.

Ове информације су објављење у петогодишњем владином извештају који показује стање животне средине, које се погоршава због климатских промена, експлоатације ресурса и других узрока.

Све то је утицало на Владу да донесе важне промене како би смањили емисије гасова са ефектом стаклене баште.

Министарка животне средине, Тања Плиберсек, истакла је да што пре мора доћи до промена и да ће следеће године Парламенту представити нове законе о заштити животне средине и да ће влада створити агенцију која ће их спроводити.

Фото: David Clode/Unsplash
Извор: Енергетски портал

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram