Препоручујемо

Зелена лаж - Вернер Боте, Катрин Хартман

7. децембра 2022.

Филм Зелена лаж прати како компаније, у циљу поправке имиџа, бесрамно користе етику и одрживост као маркетиншке алате, док вешто сакривају истину о неделима која чине зарад профита. Редитељ Вернер Боте, у сарадњи са Катрин Хартман, једним од водећих стручњака за област лажног представљања одрживости компанија и производа (greenwashing), нас упознаје са светом корпоративних обмана, лажних сертификата, уништавања природе и живота људи у циљу даљег умножавања капитала.

Производи често носе ознаке да долазе из одговорних извора, да су направљени од органских материјала, имају сертификате о одрживости, не загађују животну средину и имају друштвену одговорност према заједницама из којих долазе. Ако без поговора верујемо компанијама, можемо да спасемо Планету само тако што ћемо куповати овакве производе. Уђите у свет корпоративних обмана, лажи које се пласирају, и истине - ко уништава друштва, економије и животну средину широм света.

Да ли корпорације примамљују потрошаче лажним обећањима о органским производима? Еколошки електрични аутомобили, одржива производња хране, фер производња: Ура! Велике компаније би да верујемо да се свет може спасити само купујући праву ствар. Али ово је раширена и опасна лаж. У свом најновијем документарном филму, Вернер Буте истражује како можемо да се одупремо против ове лажи. Зауставите "Зелене лажи".

Филм је у Србији приказан на деветом Грин фесту 2018. и 26. Палићком фестивалу европског филма 2019. године.

ВИДЕО (1:11:14)

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram