Препоручујемо

Крагујевцу награда амбасаде Француске за енергетску ефикасност

14. октобра 2022.

Град Крагујевац је међу победницима конкурса Амбасада Француске у Србији, у категорији Енергетска ефикасност. Признање су примили енергетски менаџер Града Ана Радојевић и директор Енергетике Андреја Илић, саопштио је Град.

Пројекат "Екоопштина" је француско-српска платформа за сарадњу на изазовима одрживог града, кроз идентификацију добрих пракси развијених на локалном нивоу у Србији, као и у Француској. Конкурс је био намењен свим српским општинама и градовима у четири категорије (одрживо управљање отпадом, одрживо управљање водом, енергетска ефикасност, паметни градови). Награђено је укупно осам општина и градова, као и две основне школе у категорији Зелена учионица, који су добили студијска путовања у Француску, стоји у саопштењу.

Интересовање учесника и партнера, како француских тако и српских, за ово прво издање пројекта, било је велико; на конкурс је стигло 60 пријава из 35 општина и градова, а школе су представиле 35 пројеката за категорију "Зелена школа", међу којима је било и 15 пројеката из школа у којима се учи француски језик, пренели су организатор конкурса.

У име свих партнера и учесника конкурса "Екоопштина", свечаност је отворио француски амбасадор Пјер Кошар подсетивши на важну мисију "Екоопштине". Он је похвалио велику мотивисаност свих учесника и богатство интеракција које је пројекат иницирао између партнера, општина и српских школа. Нагласио је да "Екоопштина" има циљ да постане стуб француско-српске сарадње у погледу одрживих градова, објавио је Град.

Уз Крагујевац, награђене су локалне самоуправе Чајетина, Бачка Паланка у две катергорије, Лесковац, Нови Сад, Ниш и Ужице, као и основне школе "Милан Ракић" у Мионици и "Светозар Марковић" у Врању, пренела је Бета.

Извори: Град Крагујевац; Бета

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram