Препоручујемо

Званична најава пројеката удружења ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

5. августа 2022.

Поводом пројеката "Израда и ажурирање сајта Екологија Крагујевац" и "Крагујевац без ГМО 2022" које уз суфинансирање града Крагујевца спроводи удружење ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ, у понедељак 8. августа 2022. године од 10 часова у згради Управе града (сала 105) биће одржана конференција за медије на којој ће се обратити:

  • Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине
  • мр Драган Маринковић, шеф Службе за заштиту животне средине
  • проф. др Снежана Симић, члан УО удружења Екомар
  • Дејан Милошевић, заступник удружења ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Теме конференције:

  • спровођење пројеката удружења ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ
  • актуелности из Градске управе у области заштите животне средине
  • активности партнерског удружења Екомар

Из описа пројеката „Екологија Крагујевац“ и „Крагујевац без ГМО 2022“

Значај за локалну заједницу

Низак ниво еколошке свести грађана, недовољна мотивисаност и организованост локалне заједнице на пословима заштите животне средине (ЗЖС), затим недовољна сарадња између институција локалне самоуправе и Универзитета у Крагујевцу на пројектима у области ЗЖС, као и недовољна информисаност грађана и недостатак учешћа јавности у доношењу одлука у питањима ЗЖС – кључне су слабости евидентиране у Плану развоја Града Крагујевца за период 2021-2031 (Инфраструктура и ЗЖС СВОТ). Грађани Крагујевца немају на једном месту истините, благовремене, веродостојне и потпуне информације о активностима свих активних чинилаца у области ЗЖС. Зато покрећемо сајт Екологија Крагујевац.

Циљеви пројекта

Због угрожавања животне средине и јавног здравља незаконитим узгојем и прометом генетички модификованих организама (ГМО) у Србији, који се од прошле године бележи и на територији Шумадијског округа, неопходно је даље подизање нивоа информисаности грађанства о ГМО. Пројекат то омогућава упознавањем јавности са резултатима истраживањима, стручним радовима, последицама које носе ГМ систем исхране и губитак прехрамбеног суверенитета, организовањем предавања (шест је реализовано у 2020 и 2021) и приказивања документарних филмова, што све прати и промовисање пројекта „Крагујевац без ГМО 2022“.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram