Препоручујемо

Више од 370 домаћинстава заинтересовано за суфинансирање енергетске ефикасности

18. августа 2022.

На јавни позив за суфинансирање мера енергетске ефикасности у домаћинствима на територији Крагујевца, који је завршен прошле недеље, пријавило се више од 370 Крагујевчана. Највеће интересовање било је за замену столарије, затим за субвенције за изолацију и замену котлова.

Град је на име суфинасирања мера енергетске санације издвојио 15 милиона динара, колико и Министарство рударства и енергетике, са којим је јавни позив расписан. По овом јавном позиву утрошено је 26 милиона динара, док је четири милиона опредељено за накнадни конкурс за постављање соларних панела, саопштава Град.

Поред тога, према речима Дејана Ружића начелника Градске управе за развој и инвестиције, Град је издвојио и додатна средства.

- Због већег броја заинтересованих у односу на одобрена средства, одлучили смо да обезбедимо додатних 2,6 милиона динара како бисмо позитивно решили све захтеве суграђана који су испунили услове конкурса. Оно што је тренутно актуелно је јавни позив Министарства заштите животне средине за замену котлова на чврста горива (угаљ и дрва) котловима на гас и пелет. Конкурс је отворен до 23. августа и конкурисање је потпуно исто као код конкурса Министарства рударства и енергетике.

Обрасци се преузимају на округлом шалтеру или са сајта града, а документација је идентична. Сви они грађани који нису добили субвенције на управо завршеном конкурсу Министарства рударства и енергетике, могу сада поново да конкуришу и обезбеде субвенцију за замену котлова. Укупан буџет, подсетио је Ружић, је десет милиона динара.

Како је најављено, конкурс за соларне панеле биће расписан до краја године. Чекају се инструкције ресорног министарства које је и иницијатор тог конкурса за субвенционисање мера енергетске ефикасности.

Извор: Град Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram