Препоручујемо

У оквиру акције “Посади свој хлад“ Крагујевац добио 600 садница платана

14. априла 2022.

У оквиру акције "Посади свој хлад", Граду Крагујевцу је уручено 600 садница платана које ће бити засађене у двориштима школа, вртића, градских институција, у месним заједницама, Ботаничкој башти. Уручењу садница присуствовао је Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине.

- Ове саднице ћемо поделити месним заједницама, школама, вртићима, институцијама и установама у граду. Неки од њих који ће данас преузети саднице су ЈКП „Водовод и канализација“, МЗ „Страгари“, ФК „Маршић“, Ботаничка башта, неколико основних школа и вртића. Током прошле године, ЈКП „Шумадија“ је посадила 1100 стабала четинара и лишћара на територији нашег града, а ове године у плану је да засадимо 1500 садница. Град је код Министарства за заштиту животне средине конкурисао са пројектом пошумњавања локација поред Палате правде, дуж нових саобраћајница и у насељу Аеродром и добили смо средства у вредности 760 000 динара. Желимо да нам град буде што зеленији и што угоднији за живот, казао је Никезић.

Саднице је преузео и Саша Симић, члан Управе ФК „Маршић“.

- Саднице које смо добили засадићемо око нашег фудбалског терена. Када порасту платани, очекујем да ће правити лепу хладовину гледаоцима наших фудбалских утакмица и улепшати читав тај комплекс око нашег стадиона. У суштини, свако дрво које се засади било где је једно добро дело. Желим да се захвалим и граду Крагујевцу и донаторима ових садница – казао је Саша Симић.

Извор: Град Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram