Препоручујемо

У Грошници осмо градилиште "Чисте Србије"

8. новембра 2022.

Осмо градилиште у оквиру пројекта "Чиста Србија" на територији Крагујевца отворено је у насељу Велико Поље у Месној заједници Грошница.

Почетку радова на изградњи канализационе мреже у Кучајској улици присуствовао је градоначелник Никола Дашић са сараднцима, саопштио је Град.

- Осим Кучајске, у овом делу града, радовима ће бити обухваћено још десетак улица у којима је предвиђена изградња фекалне канализације у укупној дужини од 3.139 метара. Очекујемо да ће радови бити завршени у неком пристојном периоду, до Нове године, казао је градоначелник Никола Дашић.

О значају пројекта „Чиста Србија“ најбоље говори податак да се у континуитету гради исти број километара нове канализационе мреже колико је икада направљено у Крагујевцу, истакао је Дашић, подсећајући да град има 350 километара канализације док је пројектом превиђено 360 километара. Од тога, већина је нова, а делом се реконструише и стара мрежа, што је још једна потврда да је реч о изузетно значајном пројекту.

Остала су још само два насеља која нису покривена радовима, а то су Бресница и Шумарице где постоји проблем нерешених имовинских односа, односно непостојање сагласности грађана за постављање шахти у њиховим објектима. Покренут је поступак екеспропријације и прва решења очекују се почетком следеће године.

- Акценат и приоритет јесте централно градско језгро и то ће бити највећи изазов у реализацији овог пројекта. У овом моменту снимили смо више од половине улица које је потребно реконструисати и спремамо се да почетком пролећа кренемо у реконструкцију канализационе мреже у централном градском језгру. То нам је важно не само због мреже, него и због улица које су у том делу града у јако лошем стању. Као што смо обећали грађанима, потрудићемо се да их све вратимо у првобитно стање односно да их асфалтирамо и коначно решимо проблеме које смо имали до сада, казао је Ивица Момчиловић заменик градоначелника.

У оквиру пројекта "Чиста Србија" у Крагујевцу је превиђена и изградња нове депоније у Витлишту. Експорпријација је при крају, тако да се у сарадњи са Министарством грађевине очекује почетак реализације и овог пројекта.

Извор: Град Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram