Препоручујемо

Теренски семинар 'Природне одлике Букуље и Буковичке Бање'

14. септембра 2022.

Српско биолошко друштво "Стеван Јаковљевић" организује теренски семинар "Природне одлике Букуље и Буковичке Бање" у суботу 17. септембра.

Полазак је у 8 часова, а место окупљања испред Природно-математичког факултета (ПМФ).

Програмом семинара предвиђен је обилазак пећине Рисовача, где следи предавање и упознавање са њеним биогеографским значајем за историју живог света.

Потом се обилази Буковичка Бања, а учесници ће упознати природне одлике бање и флористичког састава парка. На истом месту предвиђена је пауза за ручак.

Друштво обавештава све заинтересоване студенте да је цена семинара 2.000 дината, а у цену су урачунати превоз и ручак. Пријављивање и уплате су до четвртка 15. септембра код благајника СБД Милице Павловић (други спрат Института за биологију и екологију).

СБД, иначе, ове године спроводи пројекат "Биљне врсте као индикатори загађености животне средине". Општи циљ пројекта је анализа животне средине утврђивањем степена загађености ваздуха на територији града Крагујевца коришћењем биоиндикатора. Специфични циљеви су: утврђивање квалитативног и квантитативног састава метала у биљкама биоидикаторима; одређивање степена загађености ваздуха на основу заступљености тешких метала у биљкама; рангирање анализираних локалитета на територији града Крагујевца према степену загађености ваздуха. Детаљно ОВДЕ.

Друштво је основано 1981. године и представља најстарије активно удружење из области Биологије, Екологије и Заштите животне средине регистровано у Крагујевцу.

СБД СТЕВАН ЈАКОВЉЕВИЋ САЈТ, ФБ СТРАНА

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram