Препоручујемо

Стабла за пола века

30. јула 2022.

Носилац и назив пројекта

Асоцијација студената ПМФ: Стабла за пола века

Партнер: Уније студената ПМФ

Значај за локалну заједницу

У сарадњу са Унијом студената ПМФ планирано је пошумљавање Ботаничке баште града Крагујевца, а уједно и прављење мини показатеља о значајности сваке групе стабала која буде посађена, као и већ постојећих биљних врста у Ботаничкој башти. Планирано је да се ураде мини дрвене огласне табле које ће садржати основне карактеритстике стабала у Ботаничкој башти. Сваки грађанин, па чак и туриста града Крагујевца, биће упућен у значајност заштите животне средине и очувању исте, а уједно ће моћи и да се информише о основним карактеристикама садница.

Циљеви пројекта

С обзиром да је у последње време велика загађеност ваздуха заступљена у граду Крагујевцу, а такође можемо примети и недовољан број садница дрвећа различитих врста, потребно је урадити мини пошумљавање различитих делова града. Поред тога што ће бити пошумљени, поред сваке групе засађених стабала биће постављене огласне табле са основним карактеристикама стабала које буду посађене, као и са општим информацијама о значајности заштите животне средине у Крагујевцу.

Ове године се навршава 50 година од оснивања ПМФ-а у Крагујевцу, сходно томе циљ је да започнемо акцију садње дрвећа и едукацију кроз огласне табле о количини кисеоника који одређено дрвеће ослободи и количини угљен-диоксида који апсорбује.

Неопходност пројекта

Мишљења смо да у нашем граду постоји много места која могу бити пошумљена и на тај начин да се омогући што здравији живот свим становницима и туристима града Крагујевца. Поред тога што постоји доста простора за нове саднице, у последње време загађеност ваздуха у нашем граду је на високом нивоу, па реализацијом овог пројекта кроз пар година би се смањили сви поменути проблеми. У сарадњи са Унијом студената ПМФ урадили бисмо мини пошумљавање и постављање огласних табли на више места у граду.

Активности

  • Осмишљавање дизајна огласних табли
  • Прикупљање основних карактеристика садница, као и основних правила о заштити животне средине
  • Уређивање и припрема простора за постављање огласних табли
  • Промоција пројекта и заштите животне средине у Граду Крагујевцу
  • Промоција реализације пројекта широј јавности
  • Промоција учесника на пројекту
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram