Препоручујемо

Потписан уговор о уступању опреме за сакупљање и рециклажу отпада

12. маја 2022.

У оквиру акције које Министарство заштите животне средине спроводи у градовима Србије у циљу унапређења управљања отпадом, што је један од приоритета ресорног министарства и локалних самоуправа, град Крагујевац односно ЈКП Шумадија добило је још 70 канти за смеће од 240 литара и 36 контејнера од 1100 литара. Уговор о уступању опреме, у име града Крагујевца, потписао је Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине.

- Крагујевац је један од 123 града и општина у Србији који је и ове године добио на коришћење канте и контејнере на основу јавног позива које је Министарство објавило крајем прошле године. Задатак и циљ акције јесте адекватно управљање отпадом, чистије улице и јавни простори у Крагујевцу али и олакшан рад служби ЈКП Шумадије, рекао је Никезић.

Он је истакао да је значајна подршка ресорног министарства у давању опреме за сакупљање и рециклажу отпада и подсетио да је прошле године ЈКП Шумадија добила 131 канту за смеће и 120 контејнера.

Министарство заштите животне средине за локалне самоуправе које су на јавном позиву пријавиле потребу за овом опремом обезбедило је укупно 12.800 канти и 2.260 контејнера.

Извор: Град Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram