Препоручујемо

Пепелиште Енергетике измешта се у Белошевац, мештани негодују

24. октобра 2022.

Мештани насеља Белошевац указали су данас на проблем депоније у том насељу на коју је предузеће за испоруку даљинског грејања "Енергетика" почело да истоварује пепео, која је од најближе куће удаљена око 20 метара.

Посланик "Заједно" из Крагујевца Никола Нешић који је са незадовољним мештанима разговарао са директором Енергетике, изјавио је за агенцију Бета да је намера тог предузећа да у Белошевцу истовари око 15.000 тона пепела који би тако био измештен из круга фирме.

Он је рекао да је јавности познато да треба да се ради на санацији пепелишта у Енергетици, али да су руководиоци уместо тога почели да одвозе пепео у насеље Белошевац.

Нешић је рекао да је од директора Енергетике Андреје Илића у вези са тим пројектом званично затражио и добио нека документа, која ће учинити доступним јавности.

Директор Енергетике Андреја Илић је на састанку са мештанима рекао да је пројекат одобрило Министарство за заштиту животне средине, и Завод за екологију, а да се планира да преко пепела наспе неколико метара земље, да се изравна са нивоом пута, те да се плац преуреди у паркић за децу.

На питање до када може да се очекује да то све буде готово, одговорио је да је крањи рок месец дана и да ће мештанима доставити пројекат у штампаној форми.

Мештанин Данило Грбић, чија кућа се налази "испод депоније", рекао је да се двориште ујутру, после ветра "бели као млеко", док је Петар Дрманац изјавио да ће сутра или прекосутра ће блокирати пут Крагујевац Јагодина и захтевати присуство виших надлежних органа како би се решило ово питање, уколико не буду успели да зауставе сипање пепела на депонију у њиховом насељу.

Извор: Бета; Фото: Глас Шумадије

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram