Препоручујемо

ОШ Вук Караџић домаћин међународног еколошког пројекта

22. маја 2023.

Основна школа "Вук Стефановић Караџић" домаћин је међународног еколошког пројекта "Климатски хероји - сачувајмо Планету" који се спроводи у Србији од 22. до 26. маја.

Ово је пета тзв. мобилност вишемесечног пројекта, главне активности реализују се у школи, али и на више локација у Крагујевцу и Србији. Претходне земље-домаћини су Енглеска, Литванија, Пољска и Италија.

Представници ових земаља током седам дана бораве у Крагујевцу, дочекивао их је пројектни тим школе, а наизменично и крагујевачки основци и њихови родитељи који су домаћини већине гостију.

Први гости пристигли су за викенд, па су им домаћини организовали упознавање са градом и дружење.

Преглед пројектних активности

Након сусрета добродошлице у школи, у понедељак 22. маја одвијају се презентације радова ученика укључених у пројекат, стрип-радионице и остале планиране активности.

У уторак 23. маја путује се за Београд, домаћини и гости посетиће музеј "Никола Тесла", Ботаничку башту "Јевремовац" и Калемегдан. По повратку, у школи ће бити организована вечера са понудом домаћин јела које припремају школа и родитељи.

У среду 24. маја најпре је планиран обилазак Историјског архива Шумадије који организује радионицу за учеснике, а затим и посета Природњачком центру Свилајнац.

Четвртак 25. мај је дан за обилазак Народног музеја Шумадије, Милошевог венца, а у поподневним сатима у школи се приређује базар.

Петак 26. мај је последњи радни дан пројекта, учесници ће посетити Спомен-парк Шумарице, Старо војничко гробље, Ботаничку башту и Стреличарски клуб "Око соколово". Школа увече организује завршну свечаност са доделом сертификата.

Између побројаних активности, гости школе имају слободне термине за обилазак нашег града у чему им помаже колектив школе заједно са ученицима и родитељима.

Фото: ОШ Вук Караџић; ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Извор: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram