Препоручујемо

Одржана акција 'Очистимо Шумарице – да нам плућа града буду чиста'

4. фебруара 2024.

Акција "Очистимо Шумарице - да нам плућа града буду чиста" одржана је за викенд на територији Меморијалног комплекса Спомен-парк "Крагујевачки октобар" у Шумарицама.

Чишћени су парковско-шумски делови терена које посетиоци Спомен-парка користе за шетњу и уживање у природи.

Како саопштава Споменк-парк, одазвало се стотинак вредних суграђана, деце, основаца, средњошколаца, студената, рекреативаца, гљивара, планинара, акцијаша. Резултат чишћења терена представља преко 200 џакова препуних смећа.

- На овај начин, заједничким снагама, побринули смо се да ову драгоцену оазу зеленила и природе нашег Града, а најпре меморијално место почивања жртава крагујевачке трагедије, очистимо и сачувамо, пише у саопштењу.

Акција је спроведена на предлог суграђанке Јелене Павловић, администратора ФБ групе "Дешавања у нашем граду", и у сарадњи са ЈКП "Шумадија" које је било задужено за одвожење прикупљених џакова смећа и уклањање депонија.

- Захваљујемо се иницијаторки, као и свим вредним учесницима ове радне акције, свим нашим суграђанима, појединицима, удружењима и школама. Овим путем апелујемо на све посетиоце Меморијалног парка да не бацају смеће по парку и шуми, да за то користе канте постављене у свим деловима парка, саопштава Спомен-парк.

Фото-колаж: Еко стража

Извор: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram