Препоручујемо

Међународни камп Green Eden у Крагујевцу

29. септембра 2022.

Град Крагујевац је домаћин учесницима међународног кампа Green Eden који се одржава у Аџиним ливадама, а бави се питањима ”Еколошке одрживости и кампање које се дешавају на тему заштите животне средине и природних богатстава”.

За учеснике кампа, омладинске раднике из Србије, Немачке, Италије, Шпаније и Етиопије, Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине, организовао је пријем.

- Млади који бораве у нашем граду ће имати прилике да с нашим суграђанима који се баве заштитом животне средине размене своја искуства, казао је Никезић. Већина земаља из којих долазе, много воде рачуна о темама које се тичу екологије и унапређења животне средине, тако да ће размена искустава представљати бенефит нашим младим суграђанима. Ми смо имали прилику да их упознамо са оним што радимо на територији града Крагујевца како бисмо унапредили нашу животну средину и створили боље услове за будућа поколења. Увек ћемо се радо одазвати оваквим акцијама и надамо се да ће их у наредном периоду бити још више, поручио је Никезић.

- Тема пројекта је размена идеја и вештина између омладинских радника који долазе из Шпаније, тачније, са Канарских острва, Немачке, Италије, Србије, а имамо и госта из Етиопије. Током одржавања кампа разговараћемо о темама које се тичу екологије и размењиваћемо идеје о сарадњи на међународним пројектима, казао је Зоран Митровић из еколошког удружења Еко фан камп.

Пројекат Green Eden је финансиран од стране ЕРАСМУС Плуса, почео је 26. септембра, а завршава се 2. октобра.

Извор: Град Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram