Препоручујемо

Јавни позив за израду Програма заштите животне средине

29. септембра 2022.

Градска управа за развој и инвестиције позива организације цивилног друштва за подношење кандидатуре за чланство у Радној групи за израду Програма заштите животне средине на територији града Крагујевца 2023-2033. године.

Овај секторски стратешки документ израђује се ради дефинисања модерне јавне политике у области заштите животне средине и развоја града Крагујевца, уз рационалну употребу природних ресурса, саопштио је Град.

Циљ јавног позива је да се кроз транспарентан процес изврши избор до три организације цивилног друштва чији ће представници бити предложени Градском већу на именовање за чланство у Радној групи за израду Програма заштите животне средине на територији града Крагујевца 2023-2033. године.

Право учешћа на Јавном позиву имају организације цивилног друштва, основане и регистроване на територији града Крагујевца које делују у областима заштита животне средине, циркуларне економије, одрживог развоја, јавног здравља, укључивања младих у процесе доношења одлука и у области анализе методологија и израда јавних политика, стоји у јавном позиву.

Детаљи Јавног позива у коме су наведени критеријуми, потребна документација, рок и начин подношења пријаве, поступак избора, додатне информације заинтересованим организацијама као и пријавни формулари објављени су на званичној интернет презентацији града Крагујевца у оквиру Е услуга, у одељку заштите животне средине "Врати дах природи – посади дрво" - ОВДЕ.

ВД начелника Градскe управа за развој и инвестиције Дејан Ружић донео је решење о образовању Комисије за избор организација за чланство у Радној групи у саставу:

  • Стефан Никезић, члан Градског већа града Крагујевца за заштиту животне средине, председник Комисије;
  • Гордана Марковић, секретар Секретаријата за локални економски развој, привреду, пољопривреду и заштиту животне средине, члан Комисије;
  • Драган Маринковић, начелник Одељења за заштиту животне средине, члан Комисије;
  • Саша Соковић, начелник Одељења за локални економски развој и привреду, члан Комисије;
  • Јелена Тимотијевић, начелник Одељења за опште и правне послове Градске управе за развој и инвестиције, члан Комисије.

Задатак Комисије је да након завршетка јавног позива, прегледа и анализира пристигле пријаве и утврди предлог у року од 10 дана од дана истека рока за подношење пријава.

Циљ овог програма је израда секторског стратешког документа којим се у области заштите животне средине у граду Крагујевцу дефинишу модерне јавне политике заштите животне средине и развоја града Крагујевца, уз рационалну употребу природних ресурса.

ПРИЛОГ: ЈАВНИ ПОЗИВ - ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

Извор: Град Крагујевац

Обрада: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram