Препоручујемо

Израђује се Програм заштите животне средине на територији града Крагујевца

2. новембра 2022.

Радна група за припрему, консултације и праћење израде Програма заштите животне средине на територији града Крагујевца 2023-2033. године одржала је први састанак на којем су представљени методологија израде и садржај Програма заштите животне средине, начин рада, а формирани су и радни тимови. Састанку су присуствовали Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине, Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, и Драган Маринковић, начелник Одељења за заштиту животне средине.

- Овај Програм је веома значајан за град Крагујевац, јер представља стратешки документ за решавање приоритетних проблема у области заштите животне средине. У претходном периоду смо расписали конкурс за удружења и грађане који би желели да учествују у изради Програма и пријавила су се три удружења која се баве заштитом животне средине. Радна група се састоји од 19 чланова и данас смо направили неколико тимова који ће се бавити различитим областима заштите животне средине, казао је Никезић.

- Програм обухвата и детаљно разрађује све сегменте заштите животне средине. Овим Програмом ћемо свеобухватно планирати будућност заштите животне средине за град Крагујевац, истакла је Евица Рајић, директорка Ecologica Urbo и шефица тима за израду Програма заштите животне средине.

- Наш задатак ће бити да равноправно третирамо све сегменте животне средине – од ваздуха, преко земљишта, отпадних вода, јавног зеленила, управљања отпадом итд. Поред великог броја стручњака из јавних предузећа, стручних служби и институција, позвали смо и грађане, односно, најширу јавност, да учествују у изради пвог Програма. Сваки грађанин има могућност да се јави и понуди своје предлоге како би Програм био што животнији и реалнији. На крају ће бити урађен и Акциони план с приоритетима, казала је Рајић.

ВИДЕО: Прилог РТК

ПРИЛОГ: Решење о образовању Стручне радне групе за припрему, консултације и праћење израде Програма заштите животне средине на територији града Крагујевца 2023-2033 године
Извор: Град Крагујевац; обрада: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram