Препоручујемо

Пројекат Чиста Србија реализује по договореној динамици

11. августа 2022.

Угљешнички колектор, реконструкција или измештање, као и решавање техничких проблема који се односе на премошћавање дела који се налази испод депоније у Јовановцу биле су тема састанка заменика градоначелника Ивице Момчиловића са представницима предузећа која учествују у реализацији пројекта Чиста Србија.

- Угљешнички колектор сада стављамо у приоритет и због тога смо окупили читаву екипу како би изнашли решење за техничке проблеме на терену, рекао је Момчиловић. То се пре свега односи на савладавање карактеристика земљишта, које је у том делу потонуло. Потребно је и прибављање сагласности Србијавода да колекторска мрежа остане на њиховој парцели. Улазак у парцеле физичких лица подразумевао би и експропријацију, што би додатно компликовало радове на терену.

Предлог извођача радова, компаније ЦРБЦ, је да се нова траса реконструисаног фекалног колектора уради са друге, односно леве стране реке Угљешнице.

Након сагледавања стања на терену, договорено је да ЈКП Водовод и канализација заједно са компанијом ЦРБЦ припреми идејно решење и достави пројектантима на верификацију. Након тога тражиће се сагласност предузећа Србијаводе.

Радови на реализацији пројекта Чиста Србија у Крагујевцу одвијају се по плану. У складу са динамиком асфалтирања, приоритетна је улица Миливоја Банковића Сићка у насељу Белошевац. Према речима Момчиловића, радови би требало да почну у наредних десетак дана. Након тога, следи асфалтирање у улици 19. октобра у Маришћу.

Извор: Град Крагујевац; обрада: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram