Препоручујемо

Еколошко уређење Влакче 2022. године

29. јула 2022.

Носилац и назив пројекта

Завичајно удружење "Михаило Петровић": Еколошко уређење Влакче 2022. године

Значај за локалну заједницу; Циљеви пројекта

Завичајно удружење „Михаило Петровић“ од 2008. године спроводи пројекте из области заштите животне средине и решава проблеме из наведене области у селу Влакчи. Предложеним пројектом хоћемо да очистимо последњу велику депонију у селу. Да очистимо од смеће у сарадњи са децом на деоници пута Светиња-Котража. Овим пројектом корист ће имати сви мештани села Влакче, без обзира на узраст и пол. 

Неопходност пројекта

Овим пројектом хоћемо да решимо велики еколошка проблема и наставимо традиционално уређење. Акције су следеће.

Уређење велике депоније „Мало поље“

Пошто смо кроз велики број еколошких акција уредили већи број дивљих депонија, овом акцијом хоћемо да уредимо и последњу депонију у селу. Она се налази у непосредној близини потока Раковице и у близини већег броја домаћинстава. Током године велики део смећа долази до реке и тако се разноси по читавом кориту, што доводи до сужења речног корита и до испливавања потока. Такође, један део смећа одлази у реку Јасеницу. Кроз пројекат са градом Крагујевцом смо 2020. године очистили део наведене депоније. Овим пројектом очистићемо целу депонију.

Јесење уређење села

Више од 10 година наше удружење организује јесење уређење села дуж пута Светиња-Котража у дужини од четири километра. У наведеној акцији учествује велики број сеоске деце што има велики утицај на подизање еколошке свести код њих.

Активности

  • Чишћење депоније „Мало поље“. Ангажовање грађевинских машина за уклањање смећа и његов одвоз на депонију. Уређење простора и насипање истог земљом. Забрана бацања смећа и праћења истог на поменутој локацији.
  • Организовање акције чишћења пута Светиња-Котража
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram