Препоручујемо

Добровољно уредимо своју околину

30. јула 2022.

Носилац и назив пројекта

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца: Добровољно уредимо своју околину

Из сажетка пројекта

Значај за локалну заједницу

Животна средина би била здравија, безбеднија и лепша за живот, уштедела би се одређена буџетска средства Града, уредила би се школска дворишта и део омиљеног простора за шетње, трчање, вежбање и здраве стилове живота, омогућио лепши, здравији и безбеднији живот. Код младих учесника створила би се свест заједништва, колективне припадности и општедруштвене корисности, што би повратно утицало на смањење недруштвеног понашања и малолетничке деликвенције.

Циљеви пројекта

  • Едукација превасходно ученика и студената, али и др. грађана о добровољно организованом  раду, екологији и заштити животне средине.
  • Организација и реализација локалних еколошких радних акција на уређењу животне средине у дворишту Средње стручне школе и Спомен парка„Шумарице“.
  • Поновно успостављање добровољно организованог рада, као друштвено корисне и трајне вредности организовања грађана у локалној заједници.
  • Осмишљено коришћење слободног времена кроз друштвено корисне активности, посвећеност потребама локалне заједнице и неговање здравих стилова живота.

Из описа проблема

Неопходност пројекта

Одрживост пројекта ће у највећој мери бити обезбеђена претежним учешћем младих и њиховом едукацијом за правилан и активан однос према животној средини, кроз практичне активности. Клуб акцијаша је кроз свој вишегодишњи програм потенцирао развијање добровољно организованог рада и еколошке свести код младих и грађана и уређење јавних зелених површина, школских дворишта и Спомен парка „Крагујевачки октобар“, за те активности добио ширу друштвену афирмацију  и на томе истрајава.

Активности, са терминима

Укупан пројекат реализовао би се у трајању од око седам месеци, у периоду мај-децембар 2022.г. на организовању едукативних еколошких радионица и реализацији најмање две једнодневне радне акције, са посебним нагласком на добровољну радну акцију пред Комеморативни скуп „Велики школски час 2022“ у Спомен парку „Крагујевачки октобар“.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram