Препоручујемо

Чиста Србија у Крагујевцу: У Илићеву шесто градилиште

29. септембра 2022.

У МЗ Илићево отпочели су радови на изградњи канализационе мреже у оквиру пројекта Чиста Србија, и то у улицама Димитрија Катића и Свете Павковића. Радове су обишли Мирослав Петрашиновић председник Скупштине града и Ивица Момчиловић заменик градоначелника са сарадницима.

Отварањем новог градилишта у МЗ Илићево настављају се радови у оквиру пројекта Чиста Србија иако се реализују радови паралелно у више месних заједница.

- Ово је шеста месна заједница у којој отпочињемо радове и постижемо планирану динамику као што смо и обећали грађанима. У Маршићу, Малим Пчелицама, Белошевцу радови се приводе крају, завршавамо Брђанску улицу а данас се асфалтира Улица Миливоја Банковића Сићка у Белошевцу, рекао је заменик градоначелника Ивица Момчиловић, захваљујући се екипама које раде на терену, али и грађанима на стрпљењу јер се у наредном периоду отварају нова градилишта.

Момчиловић је подсетио да је завршено планирање друге фазе и нових 55 километара канализационе мреже од којих је 13 километара у Корману, а који су планирани у оквиру изградње депоније у Витлишту.

- Другом фазом предвиђена је реконструкција највећим делом већ постојеће канализационе мреже у централном градском језгру. Ускоро крећемо са израдом идејних решења након тога иде пројектовање, локацијски услови и у плану је да с пролећа кренемо са реконструкцијом централног градског језгра, а онда и решавање питања улица што су нека од питања које грађани најчешће постављају, а и у интересу града је да улице у центру буду асфалтиране. Ускоро ће бити отворена градилишта и у другим деловима града, јер су сва испитивања завршена и тиме постижемо динамику коју смо на почетку обећали, поручио је Момчиловић.

Улице Свете Павковића и Димитрија Катића спадају у групу првог приоритета у оквиру пројекта Чиста Србија на територији МЗ Илићево. Пројектована дужина Улице Димитрија Катића је 290,7 метара, а Свете Павковића 59,7 метара и урађено је 48 метара, па се очекује да радови у овом делу града буду завршени у предвиђеном року.

Извор: Град Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram