Препоручујемо

Зелена перспектива града у очима Екомарa (ВИДЕО)

24. августа 2022.

Пројекат „Зелена перспектива града Крагујевца“ који реализује удружење Екомар, спроводи се ради квалитетнијег укључивања локалне јавности у процес усвајања планских докумената из области животне средине.

Циљ је да се испрати израда Програма заштите животне средине града Крагујевца.

Пројекат удружења Екомар „Зелена перспектива града Крагујевца“ има за циљ унапређење јавних политика града Крагујевца у области заштите животне средине.

Задатак је да се до краја ове године усвоји локални Програм заштите животне средине, који ће бити основа за управљање животном средином у наредних 10 година.

Активности на пројекту допринеће мобилизацији грађана и већем интересовању јавности у процесу припреме предлога Програма.

Намера је да се побољша информисање јавности о еколошким проблемима, начинима и модалитетима за достављање адекватних предлога и могућностима учешћа у јавном увиду и јавној расправи.

Један од задатака је и да се надлежни органи подстакну да примене све законске могућности у циљу адекватног обавештавања и укључивања јавности у поступак усвајања и примене овог документа.

Све планирана активности су у складу са недавно усвојеном Уредбом о учешћу јавности у доношењу планова и програма у области заштите животне средине.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић

Извор/снимак екрана: РТК, 23. 8. 2022.

ЕКОЛОГИЈА КРАГУЈЕВАЦ: АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram