Препоручујемо

Засађене саднице платана - део пројекта Студентски дар Зеленград

17. новембра 2022.

Са циљем оплемењивања животног простора и очувања животне средине, на стадиону ФК Дивостин и у дворишту издвојеног одељења ОШ Јован Поповић у Шумарицама, засађене су саднице платана у оквиру Пројекта Студентски дар – Зеленград. Уз подршку Града Крагујевца, овај Пројекат реализује Омладинска организација Шумадије у сарадњи са Студентским парламентом Факултета инжењерских наука.

- Марљиво смо радили на озелењавању нашег града и желимо да ову годину и завршимо у том духу. На стадиону ФК Дивостин смо засадили 15 садница платана. Када се утакмице буду одржавале током летњих месеци, наши суграђани ће имати прилику да у хладу навијају за свој тим. У дворишту издвојеног одељења ОШ Јован Поповић у Шумарицама смо засадили пет садница платана јер нам је циљ да створимо лепши и здравији амбијент за наше најмлађе суграђане. У току прошле године, предшколским установама, основним и средњим школама смо поклонили преко 200 садница белог јасена како би се оплеменила дворишта, рекао је Стефан Никезић, члан Градског већа за заштиту и унапређење животне средине.

Вељко Стефановић, представник Омладинске организације Шумадије, истакао је да је пошумљавање примарни циљ Пројекта Студентски дар – Зеленград и додао да ће око пошумљеног простора бити постављене дрвене огласне табле информативног карактера о садницама, као и дрвене канте ради складиштења одређених отпадних сировина.

Извор: Град Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram