Препоручујемо

Закон еко акције и реакције: Еко стража - Министарство ЗЖС, 21. 11. 2022.

22. новембра 2022.

Неформална група грађа Еко стража објавила је у понедељак на својим Инстаграм и Фејсбук страницама фото и видео снимке реке Лим, уз констатације:

- Наше реке су отворене покретне депоније. Река Лим је данас избацила део онога што јој не припада. На жалост много тога је остало. На Потпећком језеру острво ђубрета.

Након тога је одреаговало и Министарство заштите животне средине на истим адресама.

- Због обилних падавина које су условиле пораст водостаја реке Лим, велика количина плутајућег отпада доспела је на ланчаницу у Прибоју. Екипе јавно-комуналног предузећа су на терену и уз подршку министарства интензивно раде на уклањању отпада.

Министарство је искористили прилику да подсети, укаже и најави:

- Будући да је несанитарна депонија "Стањевине" у Пријепољу комплетно затворена и санирана, као и да је уклоњен велики број дивљих депонија у сливном подручју, претпоставља се да највећи део отпада, који задржавају постављене ланчанице на Лиму, долази са подручја суседне Црне Горе. У наредном периоду пратиће се стање на терену и предузимати мере како би се заштитила река и спречило угрожавање рада хидроелектране Потпећ.

Обрада: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram