Препоручујемо

У најави први СЕОСабор, 30. октобра

18. октобра 2022.

Поводом годишњице свог постојања, Савез еколошких организација Србије (СЕОС) организује први СЕОСабор, заказан у Горњим Недељицама за недељу 30. октобар.

- Кроз информативно-научни и културно-уметнички програм уз изложбу природних и културних богатстава крајева које бранимо желимо да учврстимо нашу борбу и да се након тога још одлучније одупремо уништавању земље, воде, ваздуха и живота у нашој земљи. Позивамо сваког коме је стало до наше земље и живота у њој да буде гост СЕОСабора, јер су здрава животна средина и опстанак теме које би требало да се тичу свих нас, поручује СЕОС.

У наредним данима СЕОС ће најавити детаљан програм и сатницу предвиђених активности, као и имена учесника у културно-уметничком програму и на научној трибини.

Подсећамо, СЕОС је, под геслом "Знамо да не дамо", основан 30. октобра 2021. године у Добрињи као кровна организација удружења "окренутих, пре свега, борби против експлоатације и прераде литијума, бора и пратеће асоцијације елемената, али и свих других прљавих технологија и рударства опасног по земљу, воду, ваздух и укупни биодиверзитет".

СЕОС су при оснивању чинила еколошка удружења са угрожених подручја на којима се врше или су извршена геолошка истраживања на присуство претходно наведених елемената:

Савез је формиран у сарадњи са тимом еколошке кампање Марш са Дрине.

Детаљније о оснивању ОВДЕ.

ПРЕПОРУКА - ЕКСКЛУЗИВНО НА ППНС САНУ: ПРОМОЦИЈА ЗБОРНИКА "ПРОЈЕКАТ ЈАДАР - ШТА ЈЕ ПОЗНАТО?" (ВИДЕО)

Извор: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram