Препоручујемо

Српско биолошко друштво: 'Образовне политке: глобалне одлуке – локалне примене'

11. децембра 2022.

Предавање "Образовне политке: глобалне одлуке – локалне примене", др Александре Максимовић, одржаће се у сали А-I-7 Природно-математичког факултета у среду 14. децембра од 16 часова.

Предавање се бави односима глобализације и образовања кроз сагледавање доминантних тенденција у образовању у најразвијенијим регионима и њихово даље "путовање" и примену у различитим образовним системима. Посебна пажња усмерена је на утицај међународних организација и интернационалих испитивања на националне образовне системе.

Александра Максимовић је докторирала 2014. године на Одељењу за Педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду. Од 2020. године запослена је као доцент на Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу. У фокусу њених досадашњих истраживања је феномен стандардизације у образовној политици и пракси, са посебним нагласком на перспективу наставника о променама изазваним реформама заснованим на стандардима, исходима и компетенцијама.

Организатор предавања је Српско биолошко друштво, најстарије удружење грађана из Крагујевца у области заштите животне средине (основано је 1981. године).

Извор: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram