Препоручујемо

Пријава за привредни преступ због угинућа рибе у Ариљу

13. августа 2022.

По пријави угинућа рибе из реке Моравица у општини Ариље, републичка инспекција заштите животне средине изашла је на терен у најкраћем року и констатовала да је до угинућа рибе дошло 7. августа 2022. године јер је мини хидроелектрана Брусник испуштала велику количину воде из акумулације.

Због уочене незаконитости, односно испуштања воде из акумулације, инспекција заштите животне средине поднеће пријаву за привредни преступ против мини хидроелектране Брусник, саопштило је Министарство.

Пријаву за привредни преступ поднеће и корисник рибарског подручја Западна Морава-Балкан еко тим из Пријепоља који ће такође захтевати од привредног субјекта накнаду штете у складу са Правилником о начину одређивања и висини накнаде штете нанете рибљем фонду, донетим од стране Министарства заштите животне средине.

Корисник рибарског подручја извршио је контролу риболовне воде по налогу републичке инспекције за рибарство Министарства заштите животне средине, а ванредни надзор мини хидроелектране Бресник извршила је и водна инспекција Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Извор: Министарство ЗЖС

Обрада: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram