Препоручујемо

ПЕК Гора: Високогорске и захтевне акције, али и шетње на краћим стазама

6. августа 2022.

Планинарско-еколошки клуб "Гора" окупља планинаре, екологе, љубитеље природе за које не организује само и искључиво високогорске и захтевне акције, већ и шетње на краћим стазама. Тежња Горе је да су такве активности бар једном месечно, а намењене су особама свих узраста, "од 7 до 77 година". У Гори воле да истану да су на многим захтевним акцијама сусретали планинаре старости преко 80 година.

- Наша је жеља и циљ да у што већој мери омасовимо планинарење, шетњу и боравак у природи. Да што више наших суграђана "убедимо" да се побрину за своје здравље! Да изађу из града, из својих домова, продишу пуним плућима, активирају своје мишиће, упознају се и друже се са позитивним људима. И да на тај начин дамо свој допринос у очувању здравља свих наших суграђана. Сваке среде у Основној школи "Јован Поповић" са почетком у 20 часова одржавамо наше састанке на којима износимо утиске са претходних акција и планирамо извођење наредних. Дођите, позива Гора.

По плану акција, 7. августа је пето коло Трекинг лиге Србије, а већ 14. августа је "Тура авантура" , авантуристичко-историјска тура надомак Ужица, у клисура Ђетиња (дугачка осам километара и дубока 300 метара).

- На месту где планинска река излази из свог импресивног кањона и наједном постаје шира и мирна, преграђена великом браном, почиње наша авантура, поручују из Горе. Детаљно о тури - ОВДЕ.

У августу је у плану и боравак на простору Проклетија, база ће бити Долина језера. На овом планинском венцу, који се простире у источној Црној Гори, северној Албанији и јужној Србији, Гора ће бити од 25. до 29. августа. Детаљније: ОВДЕ.

За период од 1. до 4. септембра у плану су Мангарт и Триглав, а полазак из Крагујевца је у 22 часа. Мангарт или Мангрт је планина у Јулијским Алпима, која се налази на граници између Италије и Словеније. Са надморском висином од 2.679 метара, трећи је по висини врх у Словенији, после Триглава и Шкрлатице. Детаљније: ОВДЕ.

Прошлог месеца, поред осталих активности, Гора је посетила Ваљево и кањон реке Градац, као и Кучке планине где је организована шаторска тура. Боравак у Ваљеву дочаран је и видео-записом:

За праћење активности ажурирају се блог и ФБ страница.

ПЕК "Гора" је основан ради бављења спортским активностима чланова у области планинарења, као и очувања природе, у коју се грађани добровољно удружују.

Фото: ПЕК Гора; обрада: Екологија Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram