Препоручујемо

ПД Жежељ у акцији Гледићка трансверзала и на Дечјем фестивалу на Опленцу

12. септембра 2022.

Планинарско друштво Жежељ извело је протеклог викенда традиционалну акцију "Гледићка трансверзала". Стаза је била кружна: Село Бајчетина-Дуленски Црни врх-Село Бајчетина (690м), укупан успон био је 340мнв, укупан силазак 340мнв, а дужина стазе 10,5км, "рапортирали" су планинари.

Акција је изведена у сарадњи са Планинарским савезом Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта и Града Крагујевца.

ПД Жежељ је истовремено обележио и Светски дан прве помоћи. Волонтери Црвеног крста са учесницима акције "Гледићка трансверзала" поделили су своја знања и подсетили их да је неопходно да свако зна да укаже прву помоћ, која је кључна у првим минутима настанка повреде или неког стања.

Волонтери Црвеног крста Крагујевац били су и у пратњи учесника током акције, објавили су крагујевачки планинари.

Рад сектора за младе ПД "Жежељ" представљен је на петом Дечјем фестивалу на Опленцу, у организацији Фондације Корени и принцезе Љубице и принца Михаила Карађорђевића. Рад садржи планинарске излете за децу, родитеље и рекреативце, шумске радионице, као и еко-планинарски камп "Гледић зове".

Планинари кажу да су посетиоци били одушевљени мини радионицама о гљивама, лековитом биљу и планинарском оријентацијом.

ПД ЖЕЖЕЉ САЈТФБ СТРАНАИНСТАГРАМ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram