Препоручујемо

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца: Реализована три пројекта - резиме

6. децембра 2023.

У 2023. години Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца (КАВК) је имао одобрена од стране града Крагујевца три пројекта и то два из заштите животне средине под називима "Еколошка заштита и ревитализација Лужничке бање" и "Добровољним радом уредимо јавне површине" и један пројекат из омладинске политике под називом "Препознавање личне каријерне путање и постизање успеха".

Пројекат "Еколошка заштита и ревитализација Лужничке бање" је реализован у партнерству са Еколошким удружењем "Др Ђорђе Хаџић" и Месном заједницом Лужнице.

У пројекту су постављени главни циљеви и то:

  • уређење локалитета Лужничка бања како би се створили услови за екоошку заштиту и ревитализација постојећих изворишта минералне и пијаће воде и
  • претварање локалитета у излетиште, стварање потенцијала за развој сеоског туризма и мотивисање потенцијалних инвеститора за улагање.

С обзиром на објективно условљене околности на које корисник и партнери нису могли да утичу (временске прилике приликом извођења теренских активности), пројекат је из три дела успешно реализован. Циљеви и пројектне активности предвиђене предлогом пројекта остварене су и поред наведених ограничења. У сарадњи са мештанима МЗ Лужнице изграђена је чесма, која је освећена и откривена на дан сеоске славе.

На радним акцијама учествовао је двадесет један члан Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца, један представник партнерског удружења на пројекту, три члана Војног синдиката Србије и око 30 мештана МЗ Лужнице.

Пројекат "Добортовољним радом уредимо јавне површине" је реализован у сарадњи са ученицима основне школе Трећи крагујевачки батаљон, ученицима Прве крагујевачке гимназије и Средње стручне школе, студентима Правног факултета Универзитетас у Крагујевцу, запосленима у Спомен парку "Крагујевачки октобар", члановима Бригадира Ниш и грађанима.

Радне акције су реализоване два пута у Средњој стручној школи на уређењу дворишта и непосредно пред одржавање комеморативног меморијала "Велики школски час" у Спомен парку "Крагујевачки октобар".

Сви постављени циљеви су у потпуности реализовани. Учествобвало је укупно 112 лица.

Пројекат "Препознавање личне каријерне путање и постизање успеха" је реализован у сарадњи са Средњом стручном школом. Организовано је и реализовано едукативно предавање за ученике средњих школа, коме су присуствовали ученици Средње стручне школе и Прве крагујевачке гимназије, професори и наставници Средње стручне школе, чланови Школског одбора наведене школе, чланови Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца и гости - укупно 87 учесника.

Постављени циљеви су у потпуности реализовани, а 23 ученика се укључило у онлајн тестирање ради одабира каријерне путање. Поред тога, у току је формирање секције у Средњој стручној школи која ће сарађивати са Клубом акцијаша и волонтера Крагујевца.

КАВК ФБ СТРАНА

Извор: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram