Препоручујемо

Екомар: Чувари вода (Еко шампиони) - резиме

6. децембра 2023.

Пројекат "Чувари вода" који спроводи удружење Екомар уз финансијску подршку града Крагујевца има за циљ унапређење знања јавности о значају очувања водених екосистема у време климатских промена и изразитог антропогеног утицаја кроз едукативне садржаје, укључивање јавности и стварање одрживих навика.

У досадашњем току пројекта у сарадњи са Основном школом "Јован Поповић" реализована је мала школа хидробиологије "Еко шампиони" коју је похађало 40 ученика другог и трећег разреда. У оквиру школе одржане су радионице које су реализовали чланови удружења и студенти биологије и заштите животне средине.

Теме радионица биле су:

  • Количина воде на планети Земљи? Однос слатке и слане воде? Где можемо пронаћи воду и како да је сачувамо? Радионица: Кружење воде на планети Земљи
  • Невидљиви живи свет у води - Шта постоји у једној капи воде?
  • Живот у води: од алги до риба, заједнице организама водених екосистема
  • Човек и вода: Како се понашамо у природи? Може ли река баш све да однесе? Где завршавају наше отпадне воде? Радионица: Шта плива, шта тоне?

Завршни догађај пројекта одржаће се 14. децембра на Природно-математичком факултету представом "Водољуби" коју ће извести ученици ОШ "Јован Поповић", полазнизници еко-школе и изложбом ученичких радова.

Фото: Екомар

ЕКОМАР САЈТ, ФБ СТРАНА, ИНСТАГРАМ

Извор: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram