Препоручујемо

Еко фан камп: У Аџиним ливадама o заштити животне средине и очувању биодиверзитета

28. јула 2022.

Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом и представници Канцеларије за младе састали су се с младима из Белорусије, Немачке и Шпаније, који су учесници Еко фан кампа у Аџиним ливадама.

Удружење Еко фан кампа, у оквиру пројекта Youth Active for a Biodiverse Europe, доприноси на плану размене младих и студената, што је за нас веома значајно јер желимо да будемо добри домаћини, као и да нашим младим људима омогућимо одлазак у иностранство преко пројеката оваквог карактера, истакао је Јовановић.

Учесници стичу нова искуства и знања и доносе своја, која ми можемо имплементирати у нашем граду. Значајно је видети које су њихове методе стицања нових знања и вештина која ће поделити са младима из Крагујевца.

Иновације су увек добродошле у свим областима, а нарочито у онима које се тичу заштите животне средине. Млади људи који обилазе друге земље имају могућност да раде на свом личном развоју и да разменом искустава добију идеје за иновације, поручио је Јовановић.

Овај камп се тиче очувања биодиверзитета и заштите животне средине у Србији и земљама из којих нам учесници долазе, казао је Зоран Митровић, председник удружења Еко фан камп. На овом пројекту радимо већ седам дана, а радићемо још пет, са централним дешавањем у недељу од 16 сати у Ботаничкој башти, где ћемо имати презентацију која се тиче заштите животне средине, пре свега – заштите инсеката и њиховог биодиверзитета. Поред овог пројекта који финансира Европска Унија, тачније, Европска Комисија Еразмус +, имали смо пројекат који је реализован пре две недеље у Аџиним ливадама, чије су теме биле како организовати кампање, како написати пројекат, како се удружити, основати удружење грађана и направити нешто корисно за заједницу.

У плану су још два пројекта у септембру и желимо да, уз подршку Града, младима покажемо како заједнички можемо да се изборимо и шта можемо да учинимо за нашу животну средину и врсте живог света које су угрожене.

Учесници кампа ће припремити радионице едукативног карактера за децу и младе, а имаћемо и посебан део за одрасле који ће имати прилику да поставе питања која се тичу решавања проблема на еко начин, редуковања употребе пестицида, као и начина информисања и консултовања стручних лица, попут биолога и еколога, закључио је Митровић.

Извор: Град Крагујевац

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram