Препоручујемо

Еко доктор - лекар волонтер

5. септембра 2022.

Удружење за екологију "Геа" из Пирота организовало је 5. септембра, на Међународни дан доброчинства, акцију "Еко доктор - лекар волонтер".

Тим је обишао тешко покретне старе особе на предлог житеља села и председника месних заједница Рсовци и Јеловица. У акцији је суграђанимамерен нивоа шећера у крви и ниво крвног притиска.

- Лекар волонетер др Снежана Ставрић је поред превентивних прегледа давала бесплатне савете о унапређењу здравих стилова живота за старије становнике. Уједно смо са свим заинтересованим мештанима урадили анкету о квалитету ваздуха, воде, земљишта, постојању дивљих депонија у селу. Подаци са анкета биће предати комуналним инспекцијама градске управе Пирот, објавила је Геа.

- Врло је важно указати на значај контроле и одржавања нормалног крвног притиска и нивоа шећера у крви чиме се постиже превенција великог броја компликација које могу настати као последица занемаривања болести. У наредном периоду ћемо наставити обилазак околних села и преглед мештана. Захваљујемо се граду Пироту на подршци на овом пројекту и председницима месних заједница, рекла је др Ставрић, а пренеле Пиротске.

Ово удружење је, поред осталог, у августу организовало "Еко фест 2022", а у јулу обилазак заштићених подручја и одржавање скупштине мреже еколошких удружења - у оквиру програма "Екосистем".

Извор: Геа
Обрада: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram