Препоручујемо

Долијао власник дивље депоније у Малом Мокром Лугу (ВИДЕО)

6. октобра 2022.

Власник дивље депоније у Малом Мокром Лугу Н. С. (1980) ухапшен је због постојања основа сумње да је извршио кривична дела загађење животне средине и неовлашћено бављење одређеном делатношћу, саопштио је МУП.

Како је наведено, сумња се да је Н. С. од јануара 2018. до краја августа 2022. године на парцелама површине од око три хектара загадио земљиште тако што је, уз новчану накнаду од 1.500 до 2.000 динара, омогућио возачима камиона да на том земљишту истоваре отпад.

Осумњичени је власник само мањег дела земљишта на којем је формирана депонија, док је већи део у власништву државе и више физичких лица.

Н. С. је, како се сумња, на овај начин загадио земљиште у великој мери, па ће за отклањање последица бити потребно много времена и новца, пише у саопштењу.

МУП додаје да он није имао регистровано предузеће, ни овлашћење државних органа за бављење овом делатношћу.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Хапшење су обавили припадници МУП-а, Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине, у сарадњи са Интервентном јединицом 92 и Првим основним јавним тужилаштвом у Београду - Одељењем за сузбијање грађења без грађевинске дозволе и заштите животне средине.

МУП је објавио и видео снимак:

Обрада: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram