Препоручујемо

Дивљи вепрови: Засади да двадесет година своје одради - резиме

13. децембра 2023.

Наша мисија је заснована на тома да кроз разне акције ван терена подигнемо свест наших суграђана о проблемима који су присутни у савременом друштву. Визија нашег удружења је да кроз разне акције приволимо младе особе да нам се придруже.

Повод за садњу дрвећа је жеља нашег удружења да обележи 20 година постојања и засади 20 стабала. Како бисмо засадали стабла на градским јавним површинама, потребно је да се испуне одређени услови. Најпре, неопходно је обратити се стручним лицима која ће одредити где и шта можемо да засадимо. Ми смо се обратили ЈКП Шумадија за помоћ око наведеног услова. Закони природе су ти које морамо слушати и уважавати готово подједнако као и правила струке јер свака садња мора да буде у складу са условима које нам природа диктира. Да би од садница које данас посадимо никла здрава и квалитетна шума, није довољно само да ископамо рупу и у њу положимо садницу. Такође, успех садње зависи и од временских услова. Наш програм је предвиђен тако да испоштује све горе наведено како би садња била успешна за дуги низ година.

Земљу нисмо наследили од наших предака, већ смо позајмили од наших потомака. Зато свако од нас треба да брине, доприноси очувању и одговорно се понаша према нашој планети, нашем непосредном окружењу и природи око нас, тако да у њој можемо да уживамо и ми и будуће генерације.

Сматрамо да ће активности предвиђене програмом имати утицај на циљне групе у виду повећања свести о природи око нас. Структурални утицај спроведених активности ће се одразити на правила понашања, односно пробудити свест грађана о потреби за истим или сличним акцијама. Дугорочни резултати ће имати утицаја на локалне економске услове и квалитет живота у циљним подручјима.

ДИВЉИ ВЕПРОВИ САЈТ, ФЕЈСБУК, ИНСТАГРАМ

Извор: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram