Препоручујемо

Дан пешачења 2022 - 10. септембар

25. августа 2022.

Планинарски Савез Србије 10. септембра, као и годинама до сада, организује највећу овогодишњу планинарску акцију "Дан пешачења", под слоганом "Корак ближе здрављу", најављује Планинарско друштво "Жежељ".

Дан пешачења представља позив јавности у Србији да се тога дана покрене и направи корак ближе здрављу. Планинари из целе Србије анимираће старе и младе, породице, тинејџере, пензионере, запослене, школарце и студенте да се тога дана прикључе акцији и препешаче 100 метара или више километара. Тога дана пешачиће се по означеним стазама у градовима, парковима, природи у окружењу, планинама Србије, најављују крагујевачки планинари.

ПД Жежељ напомиње да је почетак акције са раскрснице у селу Бајчетина (координате су 43.865158491242425 и 20.881466452039028), а време поласка на пешачење биће 10:30.

Опис догађаја

  • Кружна стаза Село Бајчетина (690м)-Дуленски Црни врх (897м)-Село Бајчетина (690м)
  • Укупан успон 340мнв, укупан силазак 340 мнв, дужина стазе 10,5км
  • Време проласка стазе 3,5ч лаганог хода

- На стази постоје два извора воде за пиће. Стаза је уједно део "Гледићке трансверзале". Могу учествовати сви заинтересовани грађани љубитељи природе, планинари… Саветујемо да се обућа и одећа прилагоде временским условима и терену. Упознајте стазу ради самосталног обиласка са породицом и пријатељима. Стаза је обележена таблама и планинарским маркацијама и може се проћи самостално, поручују планинари

Водичи су Наташа Цветковић и Никола Милетић, а за пријаве и додатне информације задужен је Воја Милић 0642774442.

Акција се спроводи широм Србије, а за сада су пријављена окупљања у следећим градовима и општинама: Александровац, Бајина Башта, Бачка Паланка, Бела Црква, Београд, Бољевац, Бор, Босилеград, Ваљево, Вршац, Зрењанин, Јагодина, Кикинда, Крагујевац, Лазаревац, Лепосавић, Лесковац, Нови Бановци, Ниш, Нишка Бања, Параћин, Прибој, Прокупље, Ражањ, Свилајнац, Смедервска Паланка, Сокобања, Сомбор, Стара Пазова, Ћуприја, Ужице, Чајетина…(списак се редовно ажурира на сајту ПСС).

Извор: ПД Жежељ

Обрада: ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ

ЕКОЛОГИЈА КРАГУЈЕВАЦ: АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram