Препоручујемо

Чекајући ветар, 9. 10. 2022.

10. октобра 2022.

Корак напред назад два

Тропске кишне шуме заузимају, у најбољем случају, десетак процената површине Земље, а у њима се налази више од половине свих описаних биљних и животињских врста. У Амазону се сваког минута искрчи око четрдесет хектара ових, по речима стручњака, плућа Планете. Говори се о шестом масовном изумирању, али толико је једноставних ствари које то могу да спрече - само нека се са нечим престане, а са другим почне. О губитку тропских кишних шума и утицају на биодиверзитет говори др Ивана Будински из Института за биолошка истраживања "Синиша Станковић".

Да ли се удаљавамо или приближавамо Европској унији када је реч о заштити животне средине и климатским променама? Представљен је, девети по реду, Извештај из сенке за Поглавље 27: "Корак напред, назад два", чији су аутори чланови Коалиције 27.

У Мајданпеку је одржан протест због минирања осмог гребена планине Старица. Надлежни тврде да је реч о неопходној санацији, а грађани да се штићењем интереса компаније Зи Ђин уништава природа и град доводи у опасност. Гошћа емисије је Данијела Несторовић, народна посланица коалиције Морамо у Скупштини Србије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram