Препоручујемо

Чекајући ветар, 8. 1. 2023.

9. јануара 2023.

 

Изоштравање

Само се надам да вам је резиме године бољи на личном него на општем плану. Да видимо шта смо имали, па да кренемо даље. Биће много посла. Или неће. Зависи колико смо се нагутали анестезије. Лако ћемо са оним што је лепо и добро - и тога је било. И биће га јер је природно и увек нађе пут.

Данас сервирамо делове двадесет и друге, који не треба да буду ни лако мезе, ни чаша вина после сарме, али ни прст у грло за повраћање. Схватимо ово као свеукупну детоксикацију, свест о садашњости и јасну представу о томе шта желимо у будућности.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ВЛАДА УСВОЈИЛА ПРОГРАМ ЗАШТИТЕ ВАЗДУХА ДО 2030.

Далеко најизраженији утицај на здравље уочен је при излагању суспендованим честицама ПМ2,5, за које је моделирањем за референтну 2015. годину добијена процена од 9.773 превремених смртних случајева, и више од 92.000 година скраћеног животног века.

Утицај на здравље загађујуће материје ПМ2,5:

  • хронични морталитет (30+) - случајеви превремене смрти: 9.773
  • бронхитис код деце старости од шест до 12 година - додатни случајеви: 22.762
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram