Препоручујемо

Чекајући ветар, 6. 11. 2022.

7. новембра 2022.

Само по закону

Злату су неки људи хранили дању, а други је убили ноћу. И нико да се у Смедеревској Паланци полакоми на награду од 5000 евра за информацију ко је пуцао. Неко из страха, неко из мржње, исте оне због које је металним конзервама гађан Иван Р. Ивановић док штрајкује глађу испред Председништва и због које су му клупу на којој седи залили уљем. Јер - шта он и слични њему уопште хоће? Ништа посебно, само да се поштује Закон о добробити животиња, који - да не верујеш, имамо још од 2009. године.

СЕОС (Савез еколошких организација Србије) - Знамо да не дамо, обележио је годину дана постојања. Са сабора, организованог у ту част, поручено је да се чека прва наредна седница Скупштине и усвајање Народне иницијативе за забрану истраживања и ископавања бора и литијума. У противном - чуће се.

Доступна је нова апликација: Икс-еко Топ ПМ, аутора Дејана Лекића: приказ квалитета ваздуха у облику ранг листа општина у Србији по степену загађености ваздуха, применом Европског индекса, а на основу концентрација две загађујуће материје - суспендованих честица ПМ10 и ПМ2,5.

Цивилне организације и стручњаци, заједно са рециклерима ПЕТ флаша и произвођачима пластичних кеса, покренули су иницијативу за смањење загађења пластиком. Траже забрану око адитива и увођење депозитног система за амбалажу.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ.

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram