Препоручујемо

Чекајући ветар, 5. 3. 2023.

6. марта 2023.

Укључи се

Национални план за смањење емисија загађујућих материја из великих ложишта (НЕРП) усвојили смо две године пошто смо почели да га примењујемо, али га примењујемо тако да сваке године термоелектране прекорачују емисије сумпор-диоксида.

Имамо једно постројење за одсумпоравање које је употребну дозволу чекало пет година, али га ни сада не укључују јер 24 сата рада кошта више од сто хиљада евра. А и касно је. Опоравак је спор, а болести од последица загађења брзе и списак им је дугачак. О томе говоре пулмолог др Драгана Јовановић; Александар Ковачевић, Оксфордски институт за енергетске студије и Мирко Поповић, програмски директор РЕРИ.

Београдска отворена школа и РЕРИ у наредних годину и по дана спроводе пројекат Цивилно друштво за енергетску транзицију, са поднасловом и позивом: Укључи се! Србија је пред усвајањем Интегрисаног националног енергетског и климатског плана. Како год да вам ово звучи - и те како се тиче свакодневног живота грађана: од грејања до дисања.

Маја Стојановић доноси зелене сличице из Трста, а своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Драгана Ратковић, ауторка еколошке емисије Под стакленим звоном, Радио Новог Сада и Владимир Стакић, уредник Риболовачке ревије.

АРХИВА ППНС ПРОФ. ДР ТАТЈАНА ПАПИЋ И МИНИСТАРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ - КАНДИДАТИ ЗА ЗЕЛЕНИ И ЦРНИ ЛИСТ 2022

Маја Стојановић доноси зелене сличице из Трста, а своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Драгана Ратковић, ауторка еколошке емисије Под стакленим звоном, Радио Новог Сада и Владимир Стакић, уредник Риболовачке ревије.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС

  • ШТА ЈЕ ИСТРАЖИВАНО НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • КО ЈЕ БИО УКЉУЧЕН У ИСТРАЖИВАЊЕ ЛИТИЈУМА НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • ЗВУЧНА ИМЕНА ПОВЕЗАНА (И) СА РИО ТИНТОМ
  • МОЖЕ ЛИ КРАГУЈЕВАЦ СТРАТЕШКИ ДА СЕ (ОД)БРАНИ ОД ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА?
  • ПРИМЕДБЕ УДРУЖЕЊА ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ КАО ПРЕДПОЗИВ СУГРАЂАНИМА
  • ЛИТИЈУМ ИСТРАЖИВАН НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА ОД 2011. ДО 2015.
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram