Препоручујемо

Чекајући ветар, 4. 9. 2022.

5. септембра 2022.

Мечка је пред свачијом кућом

У Удружењу Наша кућа млади људи праве папир од празних паклица цигарета старом јапанском техником - ручно.

Рад са природним материјалима је одлична терапија и прилика да не буду препознати по врсти тешкоћа у развоју, већ по производу који нуде, што умеју да цене уметници, дизајнери, реномиране компаније, а све више и појединци који баш од њих наручују визит-карте, дипломе, позивнице за венчања… Чућете Аницу Спасов и упознати део вредне екипе.

Свиње су се толико одомаћиле на Великом ратном острву да су им посвећене и званичне табле: Крећете се на сопствену одговорност. Власницима сојеница су појели, покидали и изровали воће и поврће.

Дошле су са последњом великом поплавом, зову их дивљим, док биолози тврде да су у питању мешанци и да им, независно од штете коју праве људима, свакако није место на заштићеном подручју.

Активисти из Мајданпека оставили су саборце у кампу да чувају Старицу од минирања, па дошли у Београд на протест који је организован као подршка њиховој борби. Испоставило се да су Београђани слабо обавештени - већина није знала ни за протест, ни за разлог.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

ПРЕСЛУШАЈ - ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 часова.

Екологија Крагујевац: Добитници Зеленог листа

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram