Препоручујемо

Чекајући ветар, 4. 12. 2022.

5. децембра 2022.

Чеп за хендикеп

И свако сам чува свој делић Србијице. Јер ми смо вама, а ви нисте нама; неки су рекли, па порекли; обећали - па нису дошли; платили су им, најзад дали обећано и заслужено; застрашивали, претили, подмитили… Зато се, ваљда, не окупимо у исто време на истом месту. Земља мала, а пуно гладних компанија. Кад зину и одгризу комадину - све ће се боље видети. До тада - Јадар, Мајданпек, Рековац, Шодрош… тек на кратко зауставе саобраћај у Београду.

Удружење Чеп за хендикеп прославило је десет година постојања. За то време сакупљено је 550 тона чепова, од зарађеног новца купљено и поклоњено 117 инвалидских колица и ортопедских помагала. У акцију се укључило хиљаду и по школа и вртића у Србији, а постављено је пет хиљада кутија за чепове у стамбеним зградама двадесетак наших градова. Покренуле су се компаније, институције, амбасаде… А почело је тако што су Зорана Мартинова инспирисале сличне приче из Словеније и Турске.

Пројекат Здрава беба - информисана мама у свету хемикалија, формално је завршен. Сада наставља да живи међу педијатрима, фармацеутима, будућим и садашњим мамама, свима који на неки начин учествују у развоју бебе. Токсиколози са Фармацеутског факултета у Београду својим научно утемељеним саветима прешли су и границе Србије.

Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ - ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram