Препоручујемо

Чекајући ветар, 31. 7. 2022.

1. августа 2022.

Јадарска декларација

Некажњивост повећава угрожавање животне средине. Некажњивост долази од нечињења, а нечињење од корупције. Има, наравно, и добрих примера, али је циљ да постану правило. Инспектора нема довољно, па и да их има - не би помогло. Потребни су пракса и систем. РЕРИ (Регулаторни институт за обновљиву енергију и животну средину) представио је Смернице за унапређење правног оквира и праксе у области инспекцијског наџора заштите животне средине.

У Недељицама је потписана Јадарска декларација међународне солидарности организација против експлоатације литијума. Осим потписника из Србије, било их је из Чилеа, Босне и Херцеговине, Португалије, Шпаније и Немачке. О Декларацији, анализи воде узводно и низводно од истражних бушотина у Јадру, о једином планираном руднику литијума у насељеном месту, о количини угљен-диоксида у Србији да би је смањили на Западу - говори др Драгана Ђорђевић из Института за хемију, технологију и металургију.

Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram