Препоручујемо

Чекајући ветар, 30. 7. 2023.

31. јула 2023.

Природа и језик

Усвојене су измене Закона о планирању и изградњи. Мало су се гурале са четрдесетак осталих аката да би остале непримећене, али кад их је јавност приметила и надала дреку - секретар Скуштине није потегао оловку, а председник Републике јесте. Тим синхронизованим поступком избегнуто је губљење времена на хитан поступак процене уставности. Они што су раније кршили закон јер нису платили конверзију земљишта, по новом закону ће га добити бесплатно, јер у правној држави мора да се зна ред. А ви остали ако увече заспите у својој, а ујутру се пробудите у туђој кући - то се зове пројекат од националног значаја. Законску срећу хоће да кваре грађани и опозиција.

АРХИВА ППНС Производња литијума у Србији је извесна - према предлозима власти (ИНЕКП) и дела опозиције (закони у процедури од 4. априла)?

Рибе нису потпуно неме, а пруге зебре и шаре на крзну јагуара имају величину и међусобни размак кодиран константом - бројем ПИ. Природњачки музеј вас позива на изложбу Природа и језик, ауторке Драгане Вучићевић.

Друштво за проучавање и заштиту птица Србије део је међународне мреже Бирдлифе. Осим ентузијазма, воље и знања, потребна је и подршка у виду пројеката да би се, не само штитила, већ и враћала у живот подручја и популације животиња и биљака. О томе говори Маријана Демајо.

А насипи се и даље буше. Узводно, низводно, у Београду и шире. Власт хиљадугодишње поплаве броји од себе - за хиљаду година ко жив - ко мртав. У међувремену, нека подобни уведу воду и струју на своје дражесне нелегалне објекте на реци.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС ОСНОВНА ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА И СВА ПРИМЕЊЕНА ГЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НИСУ ДОЗВОЉЕНА ПРОГРАМОМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ ОД 2023-2033Osnovna istraživanja litijuma i sva primenjena geološka istraživanja nisu dozvoljena Programom zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2023-2033

Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram