Препоручујемо

Чекајући ветар, 30. 4. 2023.

30. априла 2023.

И жеђ и вода су свачији

Конференција УН о водама, највећи догађај посвећен овој теми у последњих пола века, показала је да се наратив променио и приближио начину размишљања активиста широм света: Вода је људско право и не треба је гледати кроз тржишну вредност. Међу више од десет хиљада учесника, у оквиру Народног форума за воду, била је и Ива Марковић из Иницијативе Право на воду.

Од пре две године Србија је законски уредила постојање купаца- произвођача струје, што значи: ставите соларне панеле на кров, производите струју за своје потребе, а вишак враћате у мрежу. Себи штедите новац, а држави енергију и укупно сте енергетски ефикасни, што није само модерно, него и преко потребно. Број таквих домаћинстава приближава се хиљади, али дечје болести још нису прележане, а први рачуни су били разочаравајући. Ипак - нешто се помера у добром правцу, а пример за преписивање би могла да буде Словенија. Чућете Владана Шћекића из Центра за унапређење животне средине.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Сања Лисац, новинарка радија Боом 93 из Пожаревца и Милан Зиројевић, главни и одговорни уредник портала Јужне вести из Ниша.

Фото: Радио Београд 2
Аутор и водитељ емисије: Александра Вукићевић

ПРЕСЛУШАЈ: ОВДЕ

Чекајући ветар - еколошки магазин Радио Београда 2 који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 9 до 10 сати.

АРХИВА ППНС

  • ШТА ЈЕ ИСТРАЖИВАНО НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • КО ЈЕ БИО УКЉУЧЕН У ИСТРАЖИВАЊЕ ЛИТИЈУМА НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА?
  • ЗВУЧНА ИМЕНА ПОВЕЗАНА (И) СА РИО ТИНТОМ
  • МОЖЕ ЛИ КРАГУЈЕВАЦ СТРАТЕШКИ ДА СЕ (ОД)БРАНИ ОД ИСТРАЖИВАЊА ЛИТИЈУМА?
  • ПРИМЕДБЕ УДРУЖЕЊА ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ КАО ПРЕДПОЗИВ СУГРАЂАНИМА
  • ЛИТИЈУМ ИСТРАЖИВАН НА ТЕРИТОРИЈИ КРАГУЈЕВЦА ОД 2011. ДО 2015.
Print Friendly, PDF & Email
Taгови:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезани чланци

Претражите сајт

© Copyright 2022 Eкологија Крагујевац
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram